Gündem
Türkiye'den Haberler
17 Mayıs 2024 07:44


*28 Şubat davası sanıkları affedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dava hükümlüsü eski generallerin de aralarında bulunduğu 14 hükümlünün kalan cezalarını kaldırdı.

*Kobani davasından karar çıktı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş 47 ayrı suçtan 42 yıl hapse mahkum oldu. Figen Yüksekdağ 30 yıl 3 ay, Mardin BBB Ahmet Türk ile eski milletvekili Emine Ayna da 10 yıl hapis cezası aldı.

*Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan Ankara Organize Şube Müdürü Öner, adli kontrolle serbest bırakıldı. 7 şüpheli ise hala gözaltında.

*Beşiktaş'ta 29 can alan gece kulübü yangınında kamu görevlilerine soruşturma izni çıktı. Valilik, eski Belediye Başkan Yardımcıları dahil 13 kişi için soruşturma izni verdi.

*Kamuda tasarruf tedbirleri paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Her kademedeki yönetici tasarruf ilkelerinin uygulanmasından sorumlu olacak.

*İsrail savaş uçakları bir kez daha Cibaliya Mülteci Kampı'nı vurdu. Sivillerin toplandığı alanın bombalanması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

*İsrail, tepkilere rağmen Refah operasyonundan vazgeçmiyor. Savunma Bakanı Gallant, askeri operasyonun bölgeye girecek ilave kuvvetlerle süreceğini açıkladı.

*UAD'da İsrail'e karşı alınacak ek önlemler görüşülmeye başlandı. Güney Afrika heyeti, mahkemeden, İsrail'in Refah'a saldırılarının durdurulmasını talep etti.

*Slovakya Başbakanı Fico'ya suikast girişiminde bulunan zanlı, öldürmeye teşebbüsle suçlandı. Zanlının müebbet hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

*Polonya Başbakanı Tusk, Fico'ya suikast girişiminin ardından ölüm tehditleri aldığını duyurdu. Önlem amacıyla Tusk'ın koruma sayısının artırılacağı açıklandı.

*Fransa'nın şiddet olaylarına sahne olan özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı. Adadaki maddi hasarın 200 milyon euroyu aştığı bildirildi.

*Fransa lideri Macron, bölgedeki siyasetçilerle şiddet olaylarına yol açan anlaşmazlığı görüşmek için video konferans görüşmesi önerdi. Ancak Macron'un teklifi reddedildi.

*Gürcistan lideri Zourabichvili, Parlamentodan geçen tartışmalı yabancı ajan yasa tasarısını veto edeceğini açıkladı. Tasarı, ülkede protestolara yol açmıştı.

*Rusya, İngiltere'nin, savunma ataşesini sınır dışı etme kararına misilleme yaptı. İngiltere'nin askeri ataşesi istenmeyen kişi ilan edilerek 1 hafta içinde ülkeyi terk etmesi istendi.

*Nijerya'da 47 Boko Haram ve DAEŞ'in Batı Afrika kolu ISWAP üyesi teslim oldu. Teröristlere ait çok sayıda silah da ele geçirildi.

*ABD ordusu Nijer'den çekiliyor. ABD'li yetkililerden oluşan bir heyetin Amerikan güçlerinin Nijer'den çekilmesi için bir taslak plan sunduğu duyuruldu.

*AP seçimleri öncesi İtalya'daki sağ iktidar ortağı Lig Partisi'nden ilginç bir yasa teklifi geldi. AB bayrağının kamu kurumlarından kaldırılması için teklif verildi.